دستور پخت غذای ایرانی

طرز تهیه میگو پلو جنوبی

میگو پلو

طرز تهیه میگو پلو به روش‌های مختلف را می‌توان در گوگل جستجو کرد. اما لذیذ‌ترین دستور پخت با استفاده از ادویه‌ جنوب و بهره‌گیری از شیوه‌های سنتی آن است.

تحقیقات پزشکی نشان داده استفاده مداوم از غذاهای دریایی نقش مؤثری در سلامت افراد دارد. محصولات دریایی خصوصا میگو به دلیل داشتن مواد مغذی و بالا بردن سیستم ایمنی بدن، از ابتلا افراد به بیماری‌های گوناگون جلوگیری می‌کنند.

در این مطلب شما را با طرز تهیه میگو پلو، یکی از مفید‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای دریایی آشنا می‌کنیم. در ادامه نیز درباره ویژگی‌های میگو، این ماده غذایی شگفت‌انگیز و ترکیب آن با برنج و زعفران سخن می‌گوییم. با ما همراه شوید.

طرز تهیه میگو پلو جنوبی

میگو پلو از معروف‌ترین و لذیذ‌ترین غذاهای جنوبی است که به روش‌های مختلف تهیه و سرو می‌شود. اگر بخواهیم این پلو را به شیوه سنتی طبخ کنیم، میگو‌ها را با برنج مخلوط کرده و دم می‌کنیم.

اما برای سرو این غذا در میهمانی‌های رسمی، می‌توان سبزی‌پلو را به‌صورت جداگانه دم کرده و میگو‌ها را پس از آماده‌سازی، همراه با تزئیناتی مانند برنج زعفرانی وروی دیس برنج قرار داد.

مواد لازم برای تهیه میگو پلو زعفرانی:

میگو پاک‌شده ۴۰۰ گرم

برنج ۴ پیمانه

سبزی پلویی شامل شوید، شنبلیله و گشنیز ۲۰۰ گرم

پیاز ۲ عدد متوسط

سیر ۲ حبه

روغن به مقدار کافی

زعفران به مقدار کافی

نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مخصوص ماهی و میگو به میزان لازم

طرز تهیه میگو پلو جنوبی یک غذای دریایی خوش عطر و طعم

نخست میگوها را پاک می‌کنیم. برای این کار ابتدا پوست سخت میگو ‌را جدا کرده و فقط قسمت گوشتی و نرم آن‌ را برای استفاده کنار می‌گذاریم. خوشبختانه این روز‌ها اغلب شرکت‌های محصولات دریایی میگوی پاک کرده را به بازار عرضه می‌کنند. با این حال اگر خودتان میگو را پاک می‌کنید، بهتر است رگ سیاه پشت کمر آن را نیز خارج کنید. سپس میگو‌های پاک شده را شسته و در آبکش می‌ریزیم تا آب موجود در آن کشیده شود.

سبزی پلویی را نیز پس از پاک کردن با آب فراوان و مایع ضدعفونی‌کننده سبزی و میوه شسته و بعد از خشک شدن خرد کرده و کنار می‌گذاریم. در برخی دستور‌های تهیه میگو پلو از سبزی خشک استفاده می‌شود.

سپس پیاز‌ها را پوست گرفته رنده می‌کنیم و در مقداری روغن با حرارت ملایم تفت می‌دهیم. پس از تغییر رنگ پیاز، سیر رنده‌ شده را اضافه می‌کنیم. (توجه داشته باشید سیر برای سرخ شدن به زمان زیادی نیاز ندارد) بنابراین پس از چند لحظه، میگو‌های از قبل آماده‌شده را به سیر و پیاز اضافه می‌کنیم.

در این مرحله نمک، فلفل سیاه و ادویه مخصوص میگو را با توجه به ذائقه افراد خانواده اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا ادویه‌ها به خورد میگوها رفته و مزه‌دار شوند. سپس زعفران را که از قبل با مقداری آب داغ دم کرده‌ایم به میگوها اضافه کرده و روی شعله ملایم می‌گذاریم تا آب آن به خورد میگوها رفته و مایه‌ای یک‌دست داشته باشیم.

از سوی دیگر برنج را بسته به نوع آن از چند ساعت قبل با مقداری نمک و آب ولرم خیسانده و در کناری می‌گذاریم. پس از آماده شدن مایه میگو پلو، آب را در قابلمه‌ مناسب با مقدار برنج ریخته و صبر می‌کنیم به‌ جوش بیاید. سپس برنج‌ها را در آب ریخته و در زمان مناسب آب‌کش می‌کنیم.

در این مرحله سبزی‌ها را با برنج داخل آبکش کاملا مخلوط می‌کنیم.

کف قابلمه را کمی روغن ریخته و به دلخواه نان یا سیب‌زمینی را به عنوان ته‌دیگ انتخاب و کف قابلمه می‌چینیم. سپس مخلوط برنج و سبزی را به‌همراه مایه میگو پلو به‌صورت لایه‌لایه روی ته‌دیگ اضافه می‌کنیم.

نکته: در این طرز تهیه میگو پلو و برای پخت بهتر، بهتر است میگوها در لایه‌های میانی قرار گیرند.

در آخرین مرحله طرز تهیه میگو پلو، قابلمه محتوی برنج و میگو را روی شعله ملایم به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت می‌گذاریم تا برنج به‌اصطلاح دم بکشد.

در صورت تمایل می‌توان برنج و سبزی را جداگانه دم کرده و میگو‌ها را همراه با برنج زعفرانی و در صورت دلخواه کمی زرشک برای تزئین روی آن بریزیم.

ویژگی‌های میگو پلو زعفرانی

میگو به‌تنهایی دارای خواص فراوان و شگفت‌انگیزی است که توضیح کامل آن در این مقاله امکان‌پذیر نیست. قابلیت‌های این ماده غذایی در ترکیب با برنج و زعفران تکمیل شده و آن‌را به خوراکی کامل و مقوی تبدیل می‌کند.

طرز تهیه میگو پلو و مواد به‌کار رفته در آن به‌گونه‌ای است که با ذائقه اغلب افراد همخوانی داشته و همین امر دلیلی برای پرطرفدار بودن آن در میان ایرانیان است.

به همین علت نیز عرضه این محصول دریایی در سرتاسر کشور با استقبال از سوی مصرف‌کنندگان مواجه شده است.

و در پایان

امروزه اغلب افراد جامعه به اهمیت تغذیه و نقش آن در کیفیت زندگی و سلامتی پی برده‌اند. در این بین غذاهای دریایی به دلیل وجود چربی‌های مفید، امگا۳ و مواد مغذی و پرسود دیگر، مورد توجه بیشتری قرار گرفته‌اند.

میگو از غذاهای دریایی پرطرفداری است که به‌دلیل فسادپذیری زودهنگام، حمل آن توسط افراد عادی و بدون وسایل نقلیه یخچال‌دار و مخصوص امکان‌پذیر نیست.

از این روی، فروشگاه‌هایی مثل دل فیش که محصولات دریایی را از جنوب به دست مشتری می‌رسانند، با گزینه ماشین‌های یخچال‌دار یا حمل هوایی و سریع، بهترین گزینه برای خرید میگو و ماهی هستند.

قیمت محصولات نیز به دلیل عرضه مستقیم و بدون واسطه مناسب‌تر بوده و به اقتصاد خانواده کمک می‌کند.

در صفحات اینترنتی این فروشگاه‌ها طرز تهیه میگو پلو و غذاهای دیگر دریایی نیز به‌طور کامل و صحیح درج شده است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.